ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY

Slávisté z Klatov a okolí zahájili svou činnost v roce 2012 valnou hromadou, která se konala na osvědčeném místě v hotelu Beránek v Klatovech dne 10. března 2012. Valná hromada probíhala dle připraveného programu zpracovaného do 19 bodů.

Po jeho schválení včetně plánu na rok 2012 zahájil valnou hromadu předseda klatovské odbočky přátel FO SK Slavia Praha př. Jeroným Junek. V úvodu vzpomněl rok 2009, kdy v říjnu byla obnovena činnost této odbočky po dlouholeté odmlce.

Důstojný průběh této akce byl podtržen představením poháru pro vítěze české ligy tiskovým mluvčím FO SK Slavia Praha Mgr. Ondřejem Zlámalem. Pobočka tak vznikla v období, kdy byla Slavia na vrcholu, a nic nenasvědčovalo následujícímu pádu.

Přes tyto okolnosti členové klatovské pobočky zůstávají věrni slávistickým tradicím v očekávání lepší budoucnosti, včetně naděje, že řady stávajících členů se rozrostou o další zatím váhající červenobílé fandy.

Po předsedovi Junkovi promluvil 1. místopředseda OP př. Milan Zajíček. Přivítal člena hlavního výboru dr. Dobiáše, člena sekretariátu OP př. Čapka a zástupce spřátelené pobočky Žilov. Zároveň zdůvodnil termín konání a omluvil neúčast tiskové mluvčí Mgr. Nouzákové, současných hráčů a internacionálu.

Z toho důvodu bude v první dekádě prosince 2012 konaná valná hromada spojená s autogramiádou. Ve spolupráci s Edenem uvažujeme a budeme usilovat o významné hosty jako Šmicer, Rada, Vaniak, Koreš, Segmüller, Hunal, Bosák atd. Uvažujeme o místě konání v kavárně KD Družba. Vyvineme enormní snahu se zaměřením na celé slávistické rodiny s možností zajistit přístup pro nákup z Fanshopu Slavia Eden.

V dalším bodě byl projednán návrh na zajištění triček, šál, čepic, odznaků se znakem OP Klatovy, na kterém jsou vyobrazeny symboly Klatov jako Černá věž, Bílá věž, karafiát a nápis Věrni zůstaneme. Na zadní straně pak označení příslušnosti k pobočce.

Dále došlo na upozornění týkající se našich webových stránek www.slaviakt.jex.cz a na umístění průběžně aktualizovaných vývěsních skříněk. Byl vysloven dík všem, kteří toto zajišťují.

Členové odbočky mají dle rozhodnutí nového vedení volné vstupenky na zápasy Slavie v Edenu, podmínkou je nahlášení do středy předcházejícího víkendového zápasu u př. Čapka.

Dr. Dobiáš ve svém příspěvku vyzvedl úroveň valné hromady v Klatovech, zejména co se týče účasti a průběhu. Doslova uvedl, že účast byla nejvyšší ze všech v. h., které navštívil, a že klatovská pobočka je v celostátním měřítku chloubou za propagaci Slavie v regionu Šumavy.

V závěru došlo k diskuzi, prohlídce výzdoby sálu - vlajky, dresy, diplomy, poháry, ceny. K vidění byl např. i program společenské akce Slavie s podpisy významných slávistů Ženíška, Pláničky, herců Růžka, Neděly, Effy a dalších.

Před úplným závěrem byli členové upozorněni na konání celostátní valné hromady konané 13. května 2012 v Edenu, spojené s návštěvou utkání posledního kola ligy s Bohemkou.

Další akce, které se OP Slavia Praha Klatovy zúčastní, je celostátní setkání všech republikových odboček dne 23. června 2012 v Plasích, spojená s konáním turnaje v malé kopané. Při této příležitosti byla představena jedna z členek našeho mužstva Tereza Krejčiříková, reprezentantka národního mužstva ČR do 17 let, která se této události zúčastní již potřetí.

Valná hromada byla ukončena předáním pamětních listů členům OP u příležitosti jejich jubilea spolu s klubovými vlajkami.

Budoucnost má jméno Slavia!

Za OP Klatovy

Milan Zajíček